You are here:

O nas

Mateja Aleksandra Kegel

O avtorici, ustvarjalki, vodji Zgodbe.NET

 

Mateja Aleksandra Kegel je ustanoviteljica Energy Escape Room, sicer pa avtorica 21 knjig (17 samostojnih knjig za otroke, mladino in odrasle in soavtorica štirih strokovnih knjig). 

Skozi svojo kariero je delovala in deluje kot novinarka, urednica, organizatorka dogodkov, trenerka, moderatorka ter voditeljica delavnic, marketing specialistka z dolgoletnimi izkušnjami na področju dela z mladimi in odraslimi, ki skozi življenje plujejo z različnimi izzivi. 

Mateja Aleksandra je sicer diplomirala na področju informatike v organizaciji in managementu, zaključuje magistrski študij s področja managementa, prav tako pa je v letu 2022 zaključila Executive MBA študij na ameriški fakulteti Quantic school of business and technology s specializacijo iz startup podjetništva, blockchaina in strateškega razmišljanja.

 

V letu 2020, v času, ko smo bili večinoma zaprti med štiri stene in so ljudje še bolj pogosto posegali po (elektronskih) knjigah, je bila uvrščena med 100 najbolj branih slovenskih pisateljev, leto kasneje pa med 200 najbolj branih pisateljev (od skupaj več kot 24.950). Glede na knjižni opus naših pisateljev, si to šteje v čast, saj kot nekdo, ki izredno rad posega po knjigah, ceni avtorje in ji je takšno priznanje njenih bralcev toliko bolj v veselje, pravi.  

Je kreatorka iger v sobah pobega Energy Escape Room, ki so plod njenega znanja in idej. Do sedaj je ustvarila 7 sob pobega: Skrivnost Nikole Tresle, Recept za popoln umor (osnovana po njeni kriminalni knjigi), Urok grofice Veronike, Skrivnost generala Maistra, Ugrabitev v športnem parku, Vrnitev Nikole Tesle in Masažni salon Fantazija.

Ima več kot 15 let izkušenj kot nacionalna in mednarodna organizatorka dogodkov (z več kot 400 organizacijami v svoji karieri). Kot marketing specialistka, področje, kjer je zelo aktivna zadnjih 12 let, pa je specializirana za digitalni in vsebinski marketing, z znanjem uporabe številnih sodobnih marketinških orodij taktik.

Kot novinarka in urednica ima za seboj več kot 20 let izkušenj, tako pri časopisih, revijah, spletnih medijih, kot na radiu. Skozi svoje novinarsko popotovanje je intervjuvala številne zanimive ljudi in se srečevala z raznovrstnimi tematikami, za katere se zaveda, da jo bogatijo. Napisala je preko 4.000 člankov in intervjujev. Tudi danes se z veseljem loti pisanje člankov ali intervjuvanja zanimivih sogovornikov, saj je prepričana, da jo to bogati.

Je bila in je še tudi članica številnih različnih lokalnih, nacionalnih in mednarodnih svetov in nadzornih odborov, aktualna občinska svetnica, certificirana mednarodna trenerka in idejna vodja in ustanoviteljica raznovrstnih inovativnih projektov. Vse to ji daje možnost, da lahko »vstopi v čevlje drugega«, se poglobi v človeka in lažje razume potrebe naročnika.

Mateja tudi zelo rada ustvarja – v kuhinji. A njeni jedilniki so malenkost drugačni od običajnih, saj se trudi v svoj vsakdan uvajati zdravo prehrano, vegansko, brezglutensko, a še vedno zelo okusno. Pri iskanju novih idej in receptov uporablja svojo raziskovalno žilico, pri testiranju in prilagajanju pa dolgoletne izkušnje.

Njena strast pa so zagotovo potovanja. Svojemu cilju 40 do 40 (40 obiskanih držav do 40. leta) zvesto sledi in vsako leto na seznam doda novo državo. Kdor ve, kolikor ima Mateja Aleksandra danes let, ve tudi, da je v letu 2022 svoj cilj presegla. In še preden se vrne s potovanja, že kuje naslednjega!

Pri vsem tem pa ni sama … kot najpomembnejšo vlogo v svojem življenju vidi vlogo mame 10-letni deklici Mii, ki jo je spoznala ko je imela Miia dobrih pet let, ko sta se srečali kot dve duši, ki ju je povezalo Matejino poslanstvo – rejništvo. Od takrat dalje sta neločljivi in izzive na enostaven, zabaven in premišljen način premagujeta skupaj. Tudi Miia z njo deli ljubezen do potovanja in načrtovanja naslednjih dežel, ki jih bosta skupaj obiskali.

7-bg-125

Principles of our work

Phasellus fermentum pretium eros, ut faucibus velit auctor eget. Vestibulum semper sed magna pretium congue. Fusce eget mattis lacinia sit amet at sem. Quisque porttitor bibendum leo ornare pharetra.

We are open for new projects. Let's bring your creative ideas to life together!