Novo na knjižnih policah!

Novo na knjižnih policah!

Izgorelost in panični napadi

Izgorelost in panični napadi

Z dobrimi odnosi
nad izzive sodobnega časa

Z dobrimi odnosi
nad izzive sodobnega časa

Knjiga s konkretnimi metodami in nasveti, kako ukrotiti panične napade, neutemeljene strahove in se izogniti izgorelosti. 

Knjiga s konkretnimi metodami in nasveti, kako ukrotiti panične napade, neutemeljene strahove in se izogniti izgorelosti. 

Z dobrimi odnosi nad izzive sodobnega časa
Z dobrimi odnosi nad izzive sodobnega časa

Izzivi, s katerimi se ljudje soočamo v današnjem, sodobnem, času

Strah pred neuspehom

Visoka pričakovanja in tekmovalnost v sodobni družbi vodita v strah pred neuspehom, ta pa v anksioznost in izogibanje situacijam, ki peljejo v neuspeh. 

Panični napadi in anksioznost

Nenadni izbruhi intenzivnega strahu ali nelagodja, ki prinašajo občutek zadušitve in nerealnosti. Gre za različne oblike strahov, ki ovirajo vsakdanje delovanje.

Izgorelost zaradi slabih odnosov

Stanje fizične, čustvene in mentalne izgorelosti, ki je v pogosto posledica slabih odnosov, ljudje se ob tem počutijo nezmožni tudi pri delu.

Digitalna izčrpanost 

Sodobne tehnologije v naša življenja prinašajo preobremenjenost zaradi nenehnega pritoka informacij in potrebe po stalni povezljivosti.

Zakaj in kako
je nastala knjiga? 

Komu je zares namenjena?

Panični napadi izgorelost

Pred dobrimi desetimi leti mi je starejši gospod v enem od intervjujev, ki sva jih imela dejal, da so za izgorelost krivi slabi odnosi. Od tistega dne naprej sem raziskovala to tezo in bolj ko sem se vanjo poglabljala, več dejstev jo je potrjevalo. Ko se je to začelo kazati tudi v resničnem življenju, mojem vsakdanu … je bil čas, da ukrepam.

Tako je danes pred vami knjiga, priročnik, ki vam bo pokazal, s kakšnimi izzivi se soočajo številni posamezniki. Zakaj je knjiga nastala in kaj me je do tega pripeljalo boste izvedeli že v prvi zgodbi, za katero verjamem, da je zelo pripovedna.

Knjiga je namenjena vsakomur, ki se je kdaj znašel v osebni, čustveni stiski. Tisti občutek, ko te prevzame močna žalost ali pa ko ti zmanjka sape. Ko se ti zamajejo tla pod nogami. Ko ne veš, če bo ta bolečina, stiska popustila. Če se bo slon iz naših prsi končno vstal in nam pustil dihati in preživeti. Vsi ti občutki se zbudijo v marsikomu, težko bi rekli, da obstaja človek, z normalnimi občutenji, ki kdaj ne bi začutil katere od teh fizičnih ali psihičnih bolečin. In marsikdo se ob tem ni najbolje znašel, ni vedel, kako se odzvati in kako si pomagati.

V tej knjigi so moje zgodbe, pa tudi zgodbe tistih, ki se morda sprehodijo vsak dan mimo vas, se peljejo v sosednjem avtomobilu, sedijo poleg na avtobusu, vlaku ali celo letalu. Resnične zgodbe in občutki običajnih ljudi, ki so jih bili pripravljeni deliti z nami z namenom, da vsak od nas ve, da v teh občutkih ni sam. In da z njim ni nič groznega narobe, da je vse to posledica – ne bom rekla slabih, ampak predvsem ne-odnosov. In to lahko popravimo. Če si le dovolimo dati prednost sebi. Imamo to!

Mateja A. Kegel

Mateja Aleksandra Kegel je novinarka, podjetnica in avtorica 21 knjig, od tega 17 samostojnih knjig za otroke, mladino in odrasle in soavtorica štirih strokovnih knjig. 

V letu 2020, v času, ko smo bili večinoma zaprti med štiri stene in so ljudje še bolj pogosto posegali po knjigah, je bila uvrščena med 100 najbolj branih slovenskih pisateljev, leto kasneje pa med 200 najbolj branih pisateljev (od skupaj več kot 24.950). Glede na knjižni opus naših pisateljev, si to šteje v čast, saj kot nekdo, ki izredno rad posega po knjigah, ceni avtorje in ji je takšno priznanje njenih bralcev toliko bolj v veselje, pravi. 

Skozi svojo kariero že več kot 20 let deluje kot novinarka, urednica, organizatorka dogodkov, trenerka, moderatorka, voditeljica delavnic, marketing specialistka z dolgoletnimi izkušnjami na področju dela z mladimi in odraslimi, ki skozi življenje plujejo z različnimi izzivi. Je tudi kreatorka iger v sobah pobega Energy Escape Room, ki so plod njenega znanja in idej in so nastale z namenom, da ljudje začnejo prosti čas preživljati drugače, stran od sodobnih tehnologij. 

Pri svojem delu in številnih projektih je srečevala različne ljudi, tako doma kot po svetu in skozi to začela raziskovati odnose. Še posebej v trenutku, ko so ti pokazali svojo močno stran pri njenem počutju, zdravju. Za vse to je iskala uravnoteženje in ga pogosto našla na številnih potovanjih, ključen trenutek pa je bil leta 2020, ko je v njeno življenje vstopila takrat 5-letna deklica, ki jo danes kliče mama. Posvojitev ji je dala novo energijo, ne samo, da je premagala svoje izzive na področju izgorelosti in drugih pridruženih občutij, ampak predvsem to, da jih je začela poglobljeno raziskovati in se ob tem povezovati z drugimi ljudmi. Izkušnje pa, kot je zanjo običajno, deli z drugimi, tokrat v knjigi, ki je pred vami.

Preveri tudi … 

 
© Copyright 2024 Zgodba.NET.