You are here:

Kaj se zgodi, če s partnerjem za 24 ur zamenjata telefona? Si upate?

zamenjati telefon

»If you think your relationship is real, trade phones for a day with no passwords. 90 % of you will be single,« je bilo danes sporočilo, ki sem ga zasledila na eni fotografiji na facebooku. Moram priznati, da mi je dalo misliti, predvsem pa sem se vprašala, kako bi bilo, če bi z možem zamenjala telefone za en dan … Meni bi bilo najbrž precej dolgčas, on pa bi se zabaval, jezil, predvsem pa bi ga stalno zvonjenje, piskanje in ne vem kaj še vse kaj hitro spravilo iz tira. To se pogosto zgodi že samo, če sedi ob meni.

Ampak dejansko, si predstavljate, da vaš partner (mož/žena, fant/punca, simpatija …) dobi vaš telefon v svojo posest za, recimo 24 ur? Odmislite kako boste vi spoznavali partnerja skozi to in se zamislite o tem, kaj vse partner lahko hote ali nehote izve o vas.

Vzemimo za primer nekaj situacij:

Situacija številka 1: Prijateljica vam pošlje sms, da je videla vašega bivšega in da jo zanima, če vam še zmeraj srce hitreje bije, ko se vidita ali slišita.

Partner: RESNO?! Še vedno se slišita? Še zmeraj ga ni prebolela? O njem še danes govori s prijateljicami? Zagotovo me vara!

Situacija številka 2: Na telefonu imate vklopljena facebook sporočila. Na facebooku ste še vedno prijateljica s svojim bivšim. Itak. Ampak to ni dovolj. Vi ga imate pod bližnjimi prijatelji, kar pomeni, da vse kar naredi, vas vaš telefon obvesti. In vaš dragi je v teh 24 urah dobil ravno 8 opozoril, kaj vse je vaš bivši ta dan na facebooku počel. Je pač bolj aktiven.

Partner: RESNO?! Sledi mu? Spremlja kaj vse počne? Mene pa niti nima med bližnjimi prijatelji?! Zagotovo ji pomeni več kot jaz!

Situacija številka 3: S sodelavko sedita vsaka na svojem koncu pisarne, ko vam na gtalk pošlje sporočilo: Kaj si pa danes tako urejena, a spet pride tisti poslovni partner, ki se mu vsakokrat tako lepo smehljaš? Seveda imate na vašem telefonu tudi gmail aktiven in absolutno niste pozabili, da mora biti gtalk vedno pri roki.

Partner: RESNO?! V službi se spogleduje? Prepričan sem, da bo ob prvi priložnosti legla z njim na mizo, če se mu že sedaj nasmiha in se z njim spogleduje! Komaj čaka, da me prevara!

Situacija številka 4: Mama vam pošlje sporočilo: Hčerkica, sta se s tvojim dragim že nehala prepirati? Prepričana sem, da bosta rešila tudi ta problem, saj se imata rada.

Partner: RESNO?! Vse pove svoji mami? Kaj ji ni jasno? Je sploh kaj zadržala zase ali vse pove naprej?

Situacija številka 5: Zazvoni telefon. Izpiše se: LEPI. On se javi in na drugi strani res moški glas. Na hitro pove, da je tvoj partner, da sta pomotoma zamenjala telefon in da nisi dosegljiva. Seveda na vrta kdo je ta lepi. Njemu že ne bo pokazal, da je ljubosumen. V njem pa vre.

Partner: RESNO?! Drugega moškega ima po LEPI? Kako lahko kar neke moške shranjuje pod takimi vzdevki? Ga je spoznala v kakšnem lokalu, je bila avantura, pa niti imena ni vedela? Zagotovo me vara!

To je le nekaj možnih situacij, ki se lahko njemu motajo po glavi. Da ne bo pomote – ženske znamo biti fantazijsko še veliko bolj razvite in naše ideje o tem kako zelo nezvest bi nam lahko bil in kaj vse pomenijo ljudje v njegovem telefonu segajo do neba in še dlje.

Kaj pa vse to v resnici pomeni?

Situacija številka 1: SMS prijateljice lahko ni pomenil čisto nič – morda sta se nekaj let nazaj pogovarjali o tem, ona ga je slučajno videla, debata o njem pa je tekla še preden je spoznala vas. Pač, kolegica naredi dramo, ne vi. Morda je bolj »drama queen« in se ji take stvari zdijo strašno pomembno. Ni nujno, da tudi vam.

Situacija številka 2: Facebook sporočila vašega bivšega? Lahko imate na facebooku res veliko prijateljev in ste vse tiste s katerimi ste dejansko prijateljevali ali še prijateljujete v svojem življenju pač dali pod bližnje prijatelje. Ni nujno, da to kaj pomeni. In zakaj ni partner našel sebe med bližnjimi prijatelji? Ker ste ga že dodali pod družino.

Situacija številka 3: Spogledovanje s poslovnim partnerjem? Čisto nedolžno. Prijaznost mora biti, saj bo prej sklenjen posel s poslovnim partnerjem, če boste prijazni, nasmejani, ja, tudi malo spogledljivi, kot pa če boste zadrgnjeni. Preveč urejena? Nikoli ni preveč. Itak se pa ženske, pa tudi moški, zelo dobro počutimo, če smo tudi na delovnem mestu urejeni. Jaz zagotovo! (Ravno danes sva imeli s sodelavko hecno debato o tem …).

Situacija številka 4: Mamino sporočilo – zagotovo vas je zadnjič ujela, ko ste bila res slabe volje in je vrtala in vrtala in vrtala (moja to obvlada!) in seveda na koncu izvrtala, da sta se pač sporekla in ste zato slabe volje. Pa kaj! Tudi on bo kdaj zaupal očetu, morda tudi mami, morda celo tastu ali tašči, da sta se skregala. Sicer pa, da nekaj ni v redu med vama bodo začutili že na 100 metrov.

Situacija številka 5: Lepi je lahko prijatelj iz mladosti, ki ima tak vzdevek iz čisto drugega razloga kot si je zamislil vaš dragi. Tudi v mojem telefonu je cel kup ljudi z vzdevki, takšnimi in drugačnimi, pa se ne sekiram. Važno je, da znate razložiti zakaj je temu tako. Sploh pa – ali z vsakim novim partnerjem zamenjate vsa imena v telefonskem imeniku? NE! Ta vzdevek je lahko notri že 15 let, če ste seveda prenašali baze in podatke iz telefona na telefon. Jaz sem.

Zaradi takšnih, različnih pogledov na odnose in situacije v našem življenju je bolje ne zamenjati telefona. Zato se s prvo zapisanim stavkom: »If you think your relationship is real, trade phones for a day with no passwords. 90 % of you will be single,« popolnoma strinjam. Telefon je pač naš osebni pripomoček za lažjo vožnjo skozi milijon komunikacijskih kanalov, ki se jim danes očitno ne moremo upreti. Pa naj bo tako!

Suspendisse pulvinar nulla et lacus fringilla sem uisque

Quisque semper malesuada ipsum, ultrices malesuada orci. Phasellus quis risus eu risus eleifend molestie non ac nulla.

Nullam et volutpat elit. Fusce auctor turpis nibh, id commodo tellus dictum sit amet. Suspendisse pulvinar nulla et lacus fringilla sem uisque semper malesuada ipsum.

el007
7-bg-124

+150% nulla et lacus fringilla sem uisque dolor

Malesuada orci. Phasellus quis risus eu risus eleifend molestie non ac nulla.

Nullam et volutpat elit. Fusce auctor turpis nibh, id commodo tellus dictum sit amet. Suspendisse pulvinar nulla et lacus fringilla sem uisque!